A hangokról – 432 Hz – a természetes rezgés

Világunk tele van rezgésekkel, életviteltől függően ilyen-olyan hatással vannak ránk. Mindenkinek egyéni felelőssége, hogy saját magát milyen hatásoknak és ellenhatásoknak teszi ki a mindennapi életben. Bele sem gondolunk rendesen, hogy ezek a rezgések hullámok mindenhol ott vannak és mindenhova bejutnak: a lényünkbe, testünkbe, nem csak közvetlen hanem közvetett formában is, mint pl. a magunkhoz vett ételeket ért rezgések által, mert azok is vizet tartalmaznak, mint ahogy mi is nagyobb részben. Ezért tud hatni ránk minden tudatos és tudattalan, mert akarva akaratlanul rárezgünk ezekre a hullámokra. Mint Pl.: Mások és saját gondolataink, wi-fi és egyéb más jelek sugárzása, beszéd, a zene, a környezeti zajok és számtalan hallható és a fül számára hallhatatlan tartományok.

A nagyvárosi életben, a rohanó, teljesítményt váró világban, sokszor csak akkor kezdünk el gondolkodni és megoldást keresni, amikor már nagy baj van!

De ha igyekszünk megismerni a minket ért hatások ok-okozatait testi/lelki/szellemi szinten, akkor rájövünk, hogy minden ami természetes, az a javunkat szolgálja!!!! A Kulcs a Rend a természetben van, így a hullámok és rezgések alapjai is!!! Ha minél több természetes hatást építünk be az életünkbe, annál nagyobb az esélyünk lényünk egyensúlyának fenntartására!!!

Sokan azt hiszik, hogy így vagy úgy képtelenség élni… nem nem az!! Tapasztalatból mondom. Csupán csak egy döntés kell hozzá, megnézni kik vagyunk és mit is szeretnénk valójában, ha ez megvan és hiszünk magunkban, akkor képesek is vagyunk megtenni az első lépéseket a választott úton, mert pont annyi erőt és energiát kaptunk hozzá, hogy megvalósítsuk önmagunk! Mindenkinek, magához mérten!

Ha döntéseink a zizibe vittek, akkor is érdemes néha-néha kijutni a természetbe, hogy jobban bírjuk a következő adag zizit… mert a természetben még jobban fellelhetőek lényünk és létünk alaprezgései. A chakrafon hangszer is ilyen természetes rezgéssel hullámzik a tér 360fokos irányában, amikor megszólalnak körülöttünk. Így segít visszaállítani a természetes egyensúlyt egész lényünkben.

Kezdetben volt a szó, egy hang, az őshangzó OM vagy az EGY. Az EGYes szám minden kultúrában mint a dolgok eredete jelenik meg, amely minden lehetséges létezési sík rejtett tulajdonságait csírájában hordozza. Pythagoras ezt a tudást kb. 2500 évvel ezelőtt  felismerte és feljegyezte, hogy a természetben, a zenében és az emberek lelkében működő törvények azonosak. Kézenfekvő ezt a harmóniát terápiaként használni, a disszonancia kezelésére.

A mai zene alaphangja az A1 hangot 440 Hz-nek határozták meg, politikai döntés alapján (erről bőven van információ a világhálón). Ennek a frekvenciának semmi köze sincs a természethez. Van viszont a természetes alaphang a C1 (256 Hz), amely egy 432 Hz-es A1 alaphangnak felelne meg. (0-1-2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024)

Doc Lew Childre rájött arra, hogy a szeretet állapotában a szívnek 8 Hz-es alaprezgése van. Ez meglepő módon megfelel a Föld fő rezgési frekvenciájának, az ún. Schumann-hullámnak és egyben az emberi agy alfa-hullámainak. Ez utóbbiak ellazult ébrenléti állapotban és kezdődő megváltozott tudatállapotban jellemzőek. Egy szerető szív, egy ellazult elme és a Föld elektromágneses rezgései szó szerint „egy hullámhosszon vannak”.

Minden darab anyagnak van egy rá jellemző rezgése és így egy rá jellemző hangja is. Ez ritkán esik a mi fülünk számára is érzékelhető tartományba, ennek ellenére létezik. Testünknek is van egy jellegzetes hangja és az érzékeny sejtek érzékelik a rájuk kívülről ható más testek hullámait.

Ismeretes, hogy világunk egyfajta rendező elv szerint épül fel. Pythagoras, Kepler, Gauß a Föld bolygónk rezgését percenként 432 rezgésre (Hertz) számolták ki. Ez a szám minden más területen is fellelhető. Akár a méheknél, amelyek bizonyos időben pontosan ezt a hangzást zümmögik, akár a madaraknál vagy az ember belső fülében, amely 432 Hertz-cel rezeg. Az alaphang, amelyre a zenei hangolás épül, eredetileg 432 Hz. Pl.: J. S. Bach orgonája és Mozart hangvillája A=432 Hz-re voltak hangolva.

A kérdésnek, hogy miért jött létre ez a változás és miért használják még ma is… mindenkinek magának kell utána járnia. Fontosabb ezen eltérés következménye: Ha az alaphang néhány rezgéssel magasabb vajon ki képes ezt meghallani vagy érzékelni? Marx Dietrich szemináriumán (1992. január 17-19.) bemutatta, hogy mennyire hallható a különbség a 432, 435 és 440 Hz-es hangvillák között. A kurzus minden résztvevője, még azok is, akik zeneileg képzetlenek voltak, érzékelték a különbséget. Világossá vált számunkra, hogy a hangnak nem csupán magassága, hanem egyfajta minősége is van és éppen ez a minőségbeli különbség volt meglepő. Egy A=432 Hz-nek nem csak, hogy jóval hosszabb utórezgése volt, hanem testileg is megérintett mindenkit, nyugalom és harmónia árad szét a teremben. Minél magasabb volt a hangolás, annál keményebb volt a hatás. Olyan érzéseket váltott ki, mint nyugtalanság, diszharmónia, belső nyomás és félelem.

Szintén a világhálón sok videó bemutatja azt a kísérletet, hogyha egy lapra szórnak homokszemcséket és különböző frekvenciákkal megrezegtetik, akkor milyen mandalákhoz hasonló alakzatokat rajzolnak ki. Vízzel is nagyon érdekes a kísérlet.

Linden Gledhill fotói és honlapja: lindengledhill.comA hanghullámok is hatással vannak az anyagi világra. Testünk sejtjei, amelyek a Föld rezgésére vannak hangolva, állandóan egy kemény disszonanciával kell, hogy szembesüljenek.

Hogyan orvosolható? Több apróbb egyszerű tényezővel, melynek fő elve a természetesség! Ha nem vagyunk benne, akkor bonyolultak tűnhet, macerás, nincs kedvünk hozzá, de ha bele állunk, akkor az lesz az alap! Mert létezésünk alapjait nem hazudtolhatjuk meg.

Egy kis segítség:

  • Alapból legyen a wi-fi kikapcsolva és csak akkor kapcsoljuk be, ha tényleg kell (ott ahol ez megoldható).
  • Stand-by üzemmódban lévő készülékek áramtalanítása, csak akkor kapcsoljunk be valamilyen elektromos eszközt, ha tényleg szükség van rá.
  • Ételeink, kozmetikumaink természetes alapanyagokból álljanak, ha mi nem tudjuk elkészíteni őket, vannak akik házilag is mindent elő tudnak már állítani és el is adják őket kis tételekben.
  • Van online zenei konvertáló 440 Hz-ről 432 Hz-re, így a kocsiba vagy otthon kedvenc zenéi válogatásainkat természetes rezgésekkel is hallgathatjuk.
  • Mit gondolunk, mit mondunk ki, milyen emberek környezetében vagyunk. Lehet változtatni, ha tényleg elég volt és vágyjuk a más minőséget.
  • Megtanulni testünk/lelkünk működését, olyanokat amiket iskolába nem tanítottak, hogy ne csak a tüneteket kezeljük, hanem megtaláljuk a fő okot és annak okozatát.